Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jaardag CNV Overheid en Publieke Diensten: De effecten van digitalisering (op het werk)

februari 13 | 09:30 - 17:00

13 februari 2019 – De Schakel, Nijkerk
Aanmelden: www.jaardagcnvopd13022019.eventbrite.nl

De jaardag is gratis voor leden van CNV Overheid en Publieke Diensten

Het werk dat je doet is constant onderhevig aan veranderingen. Maar dit geldt vaak ook voor je privé-leven. Als je het hebt over ontwikkelingen die grote impact hebben, kan je er om één niet heen. Digitalisering heeft overal en op iedereen zijn effecten. Natuurlijk merken we allemaal de gevolgen van het werken met computers, de afhankelijkheid ervan, de gevolgen als ze uitvallen, de maatregelen die we moeten nemen ter beveiliging van werk- en privébestanden. Afspraken die je digitaal moet maken met de gemeente, digitaal aanmelden voor een bijeenkomst, digitalisering in de keuken, robotisering; allemaal voorbeelden van de veranderingen die de digitalisering van de wereld met zich meebrengen.

Welke ontwikkelingen zijn er op dit gebied zichtbaar? Wat voor invloed heeft dit op jou als werknemer? Welke digitale footprint heb jij? Waar moet je extra op letten en aandacht aan besteden? En hoe lopen werk en privé in elkaar over? Antwoorden op deze vragen krijg je op de Jaardag van CNV Overheid en Publieke Diensten. Het aantal plaatsen is beperkt, wacht dus niet te lang met je aanmelding!

Programma

9.30      Inloop met koffie en thee

10.00    Opening en welkom door Patrick Fey, voorzitter CNV Overheid en Publieke Diensten

10.15    Inleiding door Bouke van Kleef, directeur AVK, over de invloed en gevolgen van digitalisering

11.00    Workshopronde 1

12.15    Lunchpauze

13.15    Workshopronde 2

14.30    Pauze

14.45    Verkiezing Sectorbestuur CNV Overheid en Publieke Diensten

15.00    Kijkje in de keuken van CNV (Individuele en Collectieve Belangenbehartiging, Academie, Marketing&Communicatie, Verenigingsbureau)

15.30    Arbeidsvoorwaarden (digitale stemrondes om via stellingen te pijlen hoe er over items binnen de cao gedacht wordt)

15.55    Afsluiting door Patrick Fey

16.00    Napraten met een hapje en een drankje

Workshops:

* Praktisch omgaan met digitale veiligheid – Bouke van Kleef, AVK
Hoe richt je je cyberspace in, hoe richt je je beveiliging in (met wachtwoorden), hoe werken je digitale activiteiten door in je werk?

* Integratie werk en privé? – Nelleke Aantjes, trainer/adviseur CNV Academie
Blijf zelf in control en reken af met werkdruk door digitalisering, constante bereikbaarheid en de druk van sociale media

* Digivaardig in de 21e eeuw –
Hoe mediawijs ben je? Ben je ICT-geletterd? Hoe interacteren sociale media met jouw werk? Welke vaardigheden heb je nodig om je digitaal staande te houden?

* Behartigen van belangen – regiobestuurder CNV Overheid en Publieke Diensten
Parallellen tussen het werk van een bestuurder van CNV Overheid en Publieke Diensten en jouw rol als werknemer en lid van CNV. Hoe zorg je voor betere belangenbehartiging en hoe zet je collectieve belangen op de kaart?

* Samen sterker- vergroot je achterban – Paola Pistone, beleidsadviseur Vereniging CNV Connectief
Collega’s zitten soms met vragen en onduidelijkheden waar jij als lid een antwoord op hebt, of waar je verheldering kunt geven. Jij ervaart de voordelen van lid zijn aan den lijve. Wie is er dan een betere ambassadeur voor CNV dan jijzelf? Laat je collega ook mee profiteren van een lidmaatschap! Veel onderdelen van het lidmaatschap (bijvoorbeeld informatie, advisering, ontmoeting, uitwisseling van ervaringen, eventueel hulp bij problemen, korting op verzekeringen) zijn antwoorden op vragen of problemen die bij collega’s leven. Laat ze dat maar weten!

 

Gegevens

Datum:
februari 13
Tijd:
09:30 - 17:00

Organisator

CNV Connectief
Website:
www.cnvconnectief.nl

Locatie

De Schakel
Oranjelaan 10
Nijkerk,
+ Google Maps