Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Netwerkbijeenkomst Gelderland (Doetinchem) over o.a. je eigen portfolio maken en hooggevoeligheid op de werkvloer

14 maart 2018 | 16:00 - 20:30

Datum: woensdag 14 maart
Tijd: 16.15 – 20.30 uur (inloop 16.00 uur)
Locatie: Iselinge Hogeschool, Bachlaan 11, 7002 Doetinchem

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?
CNV Connectief (bestaande uit CNV Onderwijs, CNV Overheid & Publieke Diensten en CNV Zorg & Welzijn) organiseert deze netwerkbijeenkomst voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?
We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak. Je ontmoet collega’s. Op 14 maart is er keuze uit de volgende workshops:
•    Autisme
•    Samenwerken
•    Portfolio (EVC)
•    De hooggevoelige professional op de werkvloer

Programma
16.00 uur –  Inloop met koffie en thee
16.15 uur –  Welkom en opening, eerste ronde workshops
18.15 uur –  Broodmaaltijd en gelegenheid tot informele ontmoeting
19.00 uur –  Tweede ronde workshops
20.30 uur –  Afsluiting

Aanmelden
Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires. Meld je aan via https://nbdoetinchem14032018.eventbrite.nl  Vermeld ook de twee workshops van je keuze. Je ontvangt een bewijs van deelname (voor leden van CNV Onderwijs met een code van Registerleraar.nl).

Workshop: Autisme
Op school en in de zorg is autisme een bekend begrip. Maar wat is het nu eigenlijk? En hoe kan ik deze kinderen beter begrijpen en ondersteunen? In deze workshop krijg je basiskennis en inzicht in de verschillende aspecten van autisme en hoe deze van invloed zijn op de ontwikkeling van kinderen met autisme. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling en zijn er tips en adviezen voor de praktijk.
Jacomine Clements

Workshop: Samenwerken
Vaak moet je samen met anderen werken om een klus te klaren. Daarbij maakt het niet uit om wat voor soort klus het gaat. Samen aan een klus werken is lang niet altijd hetzelfde als samenwerken bij  een klus. Bij samenwerken denk je al heel snel aan een team. Nu heb je zelf niet altijd invloed op de samenstelling van dat team. Meestal stelt de organisatie dat team samen. Het is dan wel van belang te weten op grond waarvan dat team samengesteld wordt. Gaat het puur om technische vaardigheden of gaat het ook om mensen die hun vaardigheden en kwaliteiten in dienst van het team stellen om het doel gezamenlijk te bereiken? In de workshop gaat het vooral over persoonlijke zienswijzen, opvattingen, ervaringen, kwaliteiten, verwachtingen, de rol in een team en de veranderingsbereidheid van de deelnemers. Omdat communicatie over de manier van werken en samenwerken in een team altijd noodzakelijk is, zal het ook daarover gaan. Theorie over samenwerken komt slechts aan de orde voor zover die ondersteunend kan zijn.
Jacques Daenen, workshopgever CNV Connectief

Workshop: Portfolio (EVC)
EVC staat voor Eerder Verworven Competenties. In het EVC-traject is een portfolio een belangrijk onderdeel. In deze workshop worden richtlijnen gegeven hoe je een portfolio kunt maken en hoe je je hiermee kunt profileren.
Johan Griffioen, workshopgever CNV Connectief

Workshop: De hooggevoelige professional op de werkvloer
De laatste jaren is er steeds meer bekend over hooggevoeligheid. Velen herkennen het niet alleen bij anderen, maar ook ervaren ze zelf dat ze hooggevoelig zijn.
•    Welke hinder ondervind je in je dagelijkse werk als je hooggevoelig bent?
•    Hoe kun je daarmee omgaan?
•    Hoe kun je deze eigenschap inzetten in je voordeel?
•    We doen een oefening waarin je kunt kennismaken met deze verborgen schat in jezelf.
De spreker zal aan de hand van haar persoonlijke ervaringen vertellen hoe zij ermee omging en uiteindelijk alles in haar voordeel kon keren en toepassen.
Rita Mulder, trainer/coach, www.ritamulder.nl

Gegevens

Datum:
14 maart 2018
Tijd:
16:00 - 20:30

Organisator