Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Netwerkbijeenkomst Limburg (Venlo) over o.a. denkpatronen en denksystemen, vitaal blijven werken en timemanagement

4 oktober 2018 | 16:30 - 20:30

Datum: donderdag 4 oktober 2018
Tijd: 16.45 – 20.30 uur (inloop 16.30 uur)
Locatie: Gilde Opleidingen, hotelschool, Laaghuissingel 4, 5913 ES Venlo

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?
CNV Connectief (bestaande uit CNV Onderwijs, CNV Overheid, CNV Publieke Diensten en CNV Zorg & Welzijn) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?
We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je beroep. Tevens ontmoet je er collega’s en kun je werken aan je netwerk. Op 4 oktober is er keuze uit de volgende workshops:
1. Denkpatronen en denksystemen
2. In balans meer kans (alleen tijdens de 2e ronde)
3. Zo zit dat met je pensioen (ABP)
4. Normalisering ambtenarenstatus
5. 60-plus-maatregelen en vitaal blijven werken. Kan het generatiepact
daaraan bijdragen?
6. Timemanagement, ook voor jongeren en studenten: Blijft je to-dolijst maar groeien?

Programma
16.30 uur – Inloop met koffie en thee
16.45 uur – Welkom, eerste ronde workshops
18.15 uur – Praatcafé (maaltijd en drankje)
19.00 uur – Tweede ronde workshops
20.30 uur – Afsluiting en uitreiking certificaten

Aanmelden
Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires. Meld je vóór 26 september aan via https://nbvenlo04102018.eventbrite.nl Indien er vragen zijn, kun je die mailen naar netwerklimburg@cnv.nl. Je ontvangt een bewijs van deelname. Deelname is gratis.

1. Denkpatronen en denksystemen
Ieder mens denkt, of dat nu is in beelden of in taal. Toch is er een wezenlijk verschil tussen beide. Beelddenkers zijn bij uitstek creatieve denkers, die een situatie snel aanvoelen. Zij kunnen ook zeer snel denken en associëren, werken vanuit het geheel en zien logische verbanden. Taaldenkers zijn analytisch en werken vanuit het detail. Ze zijn voornamelijk auditief en serieel ingesteld en kunnen goed logische conclusies trekken. Geen van beide denksystemen is beter dan de ander.
Verzorgd door Roland Willems, Groeienenbloeien.nl

2. In balans meer kans (Alleen tijdens de 2e ronde)
Wil je meer kwaliteit en energie uit je werk en privéleven halen? Doe dan mee aan deze workshop. Je leert meer over je eigen persoonlijkheid, de mogelijkheden van jezelf, de relatie met jezelf, met anderen en met je werk. Kortom, samenwerken te verbeteren. Persoonlijkheidskennis is de basis om in de samenleving goed te kunnen functioneren. De workshop/lezing gaat over de vier temperamenten. Dit zijn vuur, water, lucht en aarde en staan voor leider, volger, denker en doener.
De ware persoonlijkheid ligt in ieder mens verborgen. Maar door allerlei omstandigheden kennen veel mensen zichzelf niet meer. Met andere woorden, zij zijn in disbalans. Om meer in balans te komen heb je zelfkennis nodig.
Leerdoelen
Het beantwoordt vragen zoals:
• Inzicht in je eigen temperament?
• Wat zijn mijn talenten?
• Wie ben ik in een team?
• Wie ben ik voor de klas?
• Aan welke kinderen met welke persoonlijkheden geef ik les?
• Wat zijn mijn bevorderende en belemmerende kwaliteiten?
• Waar sta ik en waar wil ik naartoe?
Het krijgen van antwoorden op deze vragen levert je meer zelfvertrouwen, succes en plezier op in je werk.
Inhoud
De lezing geeft inzicht in de vier temperamenten met het oog op de persoonlijkheidsontwikkeling. Je ontwikkelt vaardigheden om de vier temperamenten te herkennen in de fysieke kenmerken van mensen en deze vervolgens te vertalen naar persoonlijkheidskwaliteiten. De ontdekking van je eigen temperament opent nieuwe mogelijkheden, voor jezelf en voor de organisatie.
Verzorgd door Rina Hermans (natuurgeneeskundige therapeut/coach in het onderwijs/RHP Natura)

3. ABP: Zo zit dat met je pensioen
• Je pensioen zoveel mogelijk afstemmen naar eigen wensen. Dat is ABP Keuzepensioen. Zo kun je zelf bepalen hoe en op welk tijdstip je met werken wilt stoppen.
• Eerder stoppen met werken, wat zijn de gevolgen?
• Kan ik met deeltijdpensioen?
• Kan ik mijn pensioen ook zelf aanvullen?
• Kan ik mijn pensioen ook in hoogte laten variëren?
Wij vinden het belangrijk dat je weet welke keuzes je kunt maken met ABP Keuze Pensioen. In deze infoshop zal aan de orde komen welke mogelijkheden Keuzepensioen biedt.
Verzorgd door Frank Aerts, Pensioenvoorlichter APG-MCD

4. Normalisering ambtenarenstatus (Alleen tijdens de 2e ronde)
De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren is op 8 november 2016 door de Eerste Kamer aangenomen. Werknemers met een ambtelijke aanstelling gaan daardoor onder hetzelfde arbeidsrecht vallen als werknemers in de marktsector.
Wat verandert er voor mij? Gevolgen voor mijn positie? Waar zet CNV Overheid op in? Allemaal vragen die aan de orde zullen komen.
• Arbeidsvoorwaarden geregeld in cao i.p.v. rechtspositieregeling
• Eenzijdige aanstelling wordt tweezijdige arbeidsovereenkomst
• Bij geschillen of ontslag geen bezwaar en beroep, maar gang naar de rechter
• Bij ontslag preventieve toets door UWV/rechter
• Behoud ambtelijke status
Huub Verbeek, CNV Overheid en Publieke Diensten

5. 60-plusmaatregelen en vitaal blijven werken. Kan het generatiepact daaraan bijdragen? (Alleen tijdens de eerste ronde en vooral gericht op onderwijs)
Vitaal blijven werken. Kan het generatiepact daaraan bijdragen? Informatie over 60-plusmaatregelen.
Tot voor kort werkten alleen vitale werknemers door na hun 65-ste. Met het stijgen van de AOW-leeftijd wordt dit de realiteit voor alle werknemers. Ook voor de minder vitale personeelsleden. Werknemers ondervinden met het stijgen van de leeftijd fysieke en mentale belemmeringen: in de levensfase 60–67 jaar worstelen steeds meer mensen in het onderwijs met datgene wat het onderwijs nog van hen vraagt en wat zij nog als individu kunnen bieden.
Ziekteverzuim, coaching en gesprekkencyclus leiden regelmatig tot aanpassing van de werkomstandigheden van onze leden. Mensen in het onderwijs kunnen worden geconfronteerd met voorstellen van de werkgever die in zulke situaties nieuw en onverwacht zijn. Het is in zo’n situatie vaak moeilijk voor het individu om voorstellen op waarde te schatten. Deze bijeenkomst geeft je inzicht vooraf.
Wat is het generatiepact en welke afspraken zijn daarin mogelijk? De voordelen voor werkgever en werknemer worden toegelicht.
Verzorgd door John Brokamp, APG

6. Timemanagement, ook voor jongeren en studenten
Blijft je to-dolijst maar groeien? Verzuip je alleen maar meer in die stapel werk, terwijl je toch echt had gedacht dat je planning zou helpen? In deze workshop laten we jou eerst de verschillende valkuilen van plannen inzien, zodat je daarna kunt werken aan jouw planningsvaardigheden. Want hoe komt het dat al die taken opstapelen en wat is de oorzaak van uitstelgedrag? Leer tijdens deze workshop bewust keuzes maken, door bijvoorbeeld urgente en niet-urgente zaken van elkaar te scheiden of taken te delegeren. Ook gaan we het hebben over realistisch en effectief plannen en tijdverspilling tegengaan, zodat je je taken naar ieders tevredenheid écht kunt uitvoeren!
Verzorgd door Tria Tahsin, consulent starters & studenten CNV Onderwijs

Gegevens

Datum:
4 oktober 2018
Tijd:
16:30 - 20:30