Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Seniorenbijeenkomst Overijssel over emotionele intelligentie

5 oktober 2017 | 10:30 - 14:30

Voor wie is deze bijeenkomst?
Gepensioneerde leden die graag bezig zijn met hun ontwikkeling, het op prijs stellen contact te houden met hun vakvereniging en elkaar willen ontmoeten. Haal inspiratie uit deze bijeenkomst en ontmoet gelijkgestemde senioren uit de sectoren Onderwijs, Overheid, Publieke Diensten en Zorg & Welzijn.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?
Jacques Daenen vertelt ons meer over emotionele intelligentie. Iedereen heeft emoties. Je ziet ze dagelijks op de tv. Hoe vaak hoor je niet: hij/zij werd er emotioneel van? Soms komen er tranen aan te pas. Je hoeft niet erg intelligent te zijn om te weten wat men bedoelt met intelligent. Voor de mate van intelligentie hebben we zelfs een apart begrip. We hebben het dan over IQ. Ook bij emoties kennen we zo’n begrip. Dan heet het EQ. Beide begrippen staan niet los van elkaar. Onder invloed van elkaar kunnen zij veranderen. Tijdens de workshop gaan we in op enkele aspecten van emotie en intelligentie. Daarbij komt zeker aan de orde hoe je zelf omgaat met je eigen emoties, de invloed daarvan op anderen, herkennen van emoties bij anderen en mogelijkheden om sturing aan emoties en gedrag te geven. Deze workshop is vooral gericht op leden die na hun pensionering op een of andere manier een nieuwe start willen maken en daarbij (nog) beter gebruik willen maken van hun eigen mogelijkheden. In de workshop staat de eigen ervaring centraal en niet de presentatie van de theorie.

Programma
10.30 uur inloop met koffie en thee
10.45 uur opening en welkom
11.00 uur Emotionele intelligentie door Jacques Daenen, workshopgever CNV Connectief
12.00 uur maaltijd en tijd voor informeel contact
13.00 uur vervolg onderwerp
14.00 uur actuele info
14.15 uur afsluiting en gelegenheid tot napraten

Datum: Donderdag 5 oktober 2017
Tijd: 10.30 – 14.30 uur
Locatie: Het Centrum, Constantijnstraat 7a, Nijverdal. Telefoon: 0548612796
Aanmelding: Stuur een e-mail met adresgegevens en lidnummer naar:
netwerkoverijssel@cnv.nl o.v.v. 5-10-2017 SNB Nijverdal
Contactpersoon: bereikbaar op 06-20119479

Welkom
Iedereen die gepensioneerd, geïnteresseerd en lid is van CNV Connectief, is van harte welkom. Neem gerust een collega-lid van CNV Connectief mee. Kom samen en krijg meer inzicht in interessante en inspirerende onderwerpen. De bijeenkomst is gratis voor leden. Niet-leden zijn welkom en betalen € 10,00. Reiskosten zijn voor eigen rekening.

Gegevens

Datum:
5 oktober 2017
Tijd:
10:30 - 14:30

Organisator