Introductie Landelijk Groepsbestuur
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen (LGB). Hierin zijn de leden uit een bepaalde sector vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de belangen van de leden behartigd, de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt verder voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden. Het CNV heeft op dit moment bij het ministerie van AZ geen LGB. Wij zijn op zoek naar betrokken leden, uit alle onderdelen van het departement. Dit hoeft niet alleen in een rol als lid van het LGB te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook als vakbondsconsulent, kandidaat voor de ondernemingsraad, lokaal contactpersoon e.d.. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met de CNV-bestuurder binnen dit departement.
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de departementale werkgever (secretaris generaal de heer P. Huijts) met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen aan de orde. De CNV-bestuurder neemt samen met een kaderlid uit het departement deel aan dit overleg, samen met de andere vertegenwoordigers van de bonden. Bij grote veranderingen of rond afspraken over flankerend beleid bij reorganisaties worden de leden geraadpleegd. De bestuurder wordt ondersteund door CNV kaderlid Fred Kroon.
Contactpersonen
Bestuurder: Bart Schnoor
Geen LGB: vacatures
DGO 2e onderhandelaar: Fred Kroon
Introductie Landelijk Groepsbestuur
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen. Hierin zijn de leden uit een bepaalde sector vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden.
Begin 2011 zijn enkele departementen vervlochten met andere departementen. Zo zijn delen van het voormalige ministerie van VROM overgegaan naar BZK. Actieve kaderleden zijn daarbij zijn ondergebracht bij een nieuw departement. Dit betekent dat de CNV verenigingsstructuur nog moet worden omgezet naar deze nieuwe samenstelling. Belangrijkste opgave is om een Landelijk Groepsbestuur op te zetten voor BZK. Als u interesse heeft om actief te worden voor de vakbond, dan kunt u dit mailen naar bestuurder Jorick de Bruin (j.debruin@cnv.nl).
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de werkgever met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen aan de orde. Ter voorbereiding van dit formele overleg, vindt er regelmatig een Technisch Overleg plaats (TO). De CNV bestuurder spreekt namens haar leden samen met de andere vertegenwoordigers van de bonden. Als dat nodig is worden de leden geraadpleegd als er belangrijke wijzigingen worden voorgesteld.
De verantwoordelijke Secretaris-Generaal is de heer Maarten Schurink. De CNV-bestuurder wordt ondersteund door actief kaderlid van het CNV Peter van Kessel (Peter.vanKessel@rgd.minbzk.nl).
Actualiteit
De afgelopen en komende periode is en komt er veel beweging bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Nieuwe medewerkers worden aan dit departement toegevoegd door interdepartementale clustering, zoals bijvoorbeeld IND, P-Direct, SSC ICT, Haagse Inkoop Samenwerking en FM Haaglanden. Het is essentieel voor CNV Overheid dat wij volledig worden geïnformeerd over alle lopende trajecten door de werkgever. Uiteraard houden we daartoe contact met onze leden bij de verschillende diensten.
De ontwikkeling van het inrichten van een Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is eind 2012 in een stroomversnelling gekomen door de kabinetsplannen. Inmiddels zijn de medewerkers van het Rijksvastgoed Ontwikkelingsbedrijf (RVOB) ondergebracht bij het ministerie van BZK. Ook het vastgoedonderdeel van Defensie zal aan gaan sluiten bij de RVB. Bovendien is een voorlopige OR (vOR) samengesteld uit de drie betrokken OR-en. De komende periode zullen de fusieplannen aan de vOR en DGO worden voorgelegd. Hierover worden de leden t.z.t. geïnformeerd.
Downloads
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de departementale werkgever met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Georganiseerd Overleg (GO). Daarnaast vindt regelmatig overleg plaats in het Technisch Overleg (TO). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen, zowel t.a.v. het departement in Den Haag als t.a.v. de Nederlandse ambassades en andere vertegenwoordigingen, aan de orde. Bij grote veranderingen of rond afspraken over flankerend beleid bij reorganisaties worden de leden geraadpleegd.
De vier vakcentrales nemen deel aan dit overleg. CNV Overheid werkt met een aantal andere bonden samen binnen de Christelijke Centrale van Overheids- en Onderwijspersoneel (CCOOP). De Vereniging Dienst Buitenlandse Zaken (VDBZ) is lid van CCOOP en vertegenwoordigt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken haar eigen en ook alle CNV leden. De verantwoordelijk bestuurder is Michiel Bierkens (VDBZ). De verantwoordelijke Secretaris-generaal is mevrouw Joke Brandt.
Voor vragen kunt u terecht bij uw bestuurder Bart Schnoor (b.schnoor@cnv.nl).
Introductie Landelijk Groepsbestuur
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen (LGB). Hierin zijn de leden uit een bepaalde sector vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de belangen van de leden behartigd, de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt verder voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden. Begin 2011 zijn de departementen EZ en LNV samengevoegd tot een nieuw ministerie. De beide LGB-en van deze departementen zijn inmiddels geïntegreerd. Hoewel het LGB goed gevuld is, zijn wij altijd op zoek naar betrokken leden, zeker uit onderdelen van het departement die nu nog niet vertegenwoordigd zijn. Dit hoeft niet in een rol als lid van het LGB te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook als vakbondsconsulent, kandidaat voor de ondernemingsraad, lokaal contactpersoon e.d..
Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met de voorzitter van het LGB.
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de departementale werkgever (Secretaris Generaal de heer C. Buijink) met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen aan de orde. De CNV-bestuurder neemt samen met een kaderlid uit het departement deel aan dit overleg, samen met de andere vertegenwoordigers van de bonden. Bij grote veranderingen of rond afspraken over flankerend beleid bij reorganisaties worden de leden geraadpleegd.
Actualiteit
EL&I is na de samenvoeging een groot en divers departement geworden. Op dit moment zijn vele grote operaties gaande of aanstaande. Een kleine opsomming: Bij de Dienst Landelijk Gebied (DLG) moet een forse krimp gerealiseerd worden, in verband met de herinrichting van het natuurbeleid. Na intensief overleg tussen bonden en werkgever is het gelukt om bij deze reorganisatie in ieder geval voor 2012 in praktische zin de medewerkers onder het oude SFB te laten vallen. Verder wordt door werkgever, medezeggenschap en bonden alles in het werk gesteld om deze operatie zonder gedwongen ontslagen te laten verlopen.
De inrichting van nieuwe departementale organisatie wordt door de werkgever voortvarend ter hand genomen. Bonden en medezeggenschap hebben er de handen vol aan om dit ook voor de medewerkers in goede banen te leiden. In het voorjaar staan OR-verkiezingen voor het kerndepartement op de rol. De CNV-lijst hoopt hierbij wederom op uw steun, net als tijdens de laatste verkiezingen voor de Beleidskern. Bij de NVWA zijn op 31 december 2011 helaas nog een behoorlijk aantal HPK-ers aangewezen, volgens afspraak uit het TWO-convenant wel onder het oude SFB. In de afgelopen weken hebben wij moeten constateren dat voor een deel van deze HPK-ers hun oude werk nog niet was opgeheven. Inmiddels is met de werkgever afgesproken dat deze medewerkers op vrijwillige basis op hun oude functie werkzaam kunnen blijven. Dit heeft dan een opschortende werking voor hun HPK-termijnen.
Contactpersonen
- Bestuurder CNV Overheid: Bart Schnoor
- Voorzitter LGB: Paul Verhagen
- DGO 2e onderhandelaar: Paul Verhagen (DGO-LNV)
Structuur
De Landelijke Groep Financiën binnen CNV Overheid bestaat uit alle leden die bij het Ministerie van Financiën werken. De Belastingdienst en de Dienst Domeinen maken hiervan onderdeel uit. De Landelijke Groep Financiën heeft zeven regionale besturen en één landelijk bestuur (LGB-Financiën). Het LGB-Financiën bestaat uit veertien bestuursleden (elke regio's vaardigen er twee af), één kwaliteitszetel voor het Ministerie, één voor Jongeren (tot en met 35 jaar) en een Voorzitter. Zij worden ondersteund door een bestuurder van CNV Overheid en een vakbondsvrijgestelde. Alle regiogroepen en daarmee ook het kerndepartement van Financiën en de jongeren zijn daardoor vertegenwoordigd in het LGB-Financiën.
Het dagelijks bestuur bestaat uit:
- Voorzitter: Jac van Gils
- Penningmeester: Rini Mol
- Secretaris: Gabriëlla Buisman
ACTUEEL: Wij zien dat er meer mensen in de problemen komen en dat het aantal loonbeslagen aan het toenemen is. Lees hierover onze tekst 'Schuld door onschuld'. Wat zijn de stappen die je kunt nemen.
Introductie Landelijk Groepsbestuur
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen. Hierin zijn de leden uit een bepaald ministerie vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden. Meer informatie: Jac van Gils (fin@cnv.nl).
Groepenstructuur binnen het ministerie van Financiën en de Belastingdienst
Binnen de Belastingdienst en het ministerie van Financiën is de Landelijke Groep actief die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de zeven regionale groepen. Met name: Noord, Oost, Centraal, Zuid-Oost, Holland Noord, Holland Zuid en Zuid-West.
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de werkgever met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen aan de orde. De CNV bestuurder spreekt namens haar leden samen met de andere vertegenwoordigers van de bonden. Indien nodig worden de leden geraadpleegd als er belangrijke wijzigingen worden voorgesteld. Bij het ministerie van Financiën is er een Departementaal Georganiseerd overleg Financiën (DGO-F), waarbij ook het CNV aan tafel zit.
De verantwoordelijke Secretaris-generaal is Manon Leijten. Zij zit de overlegtafel van Financiën voor.
De CNV bestuurder wordt ondersteund door actieve kaderleden. Bij het DGO Financiën overleg wordt zij ondersteund door Alexander van Kesteren en Robert-Jan de Vries.
Onderhandelingsdelegatie CNV
- Gabriëlla Buisman, bestuurder
- Robert-Jan de Vries en Alexander van Kesteren
- Plaatsvervangers: Jac van Gils, Cor Meijer
Downloads
- Onderhandelaarsakkoord CAO Rijk 2018-2020
Bijlage 1A Onderhandelaarsakkoord CAO Rijk 2018
Bijlage 1B Onderhandelaarsakkoord CAO Rijk 2018
Bijlage 1C Onderhandelaarsakkoord CAO Rijk 2018
Bijlage 1D Onderhandelaarsakkoord CAO Rijk 2018
Bijlage 2 Onderhandelaarsakkoord CAO Rijk 2018 - 2017-12-06 Brief bonden aan medewerkers DSP - reactie petitie en uitnodiging bijeenkomst 23 januari 2018
- Nieuwsflits PAS-regeling 2018
- Voorstel directeur-generaal 17 juni 2016
- Vierbondenbrief gesprek directeur-generaal 7 april 2016
- Handreiking voor gesprek investeringsagenda - februari 2016
- Vierbondenbrief veranderproces Belastingdienst - 3 februari 2014
- Vierbondenbrief nieuw functiegebouw Belastingdienst - 28 november 2013
CNV Financiën Actueel/Nieuwsflits
2018
- Nieuwsflits januari 2019 nr. 22
- Nieuwsflits december 2018 nr. 21
- Nieuwsflits november 2018 nr. 20
- Nieuwsflits oktober 2018 nr. 19
- Nieuwsflits september 2018 nr 18
- Nieuwsflits Juli 2018 nr 17
- Nieuwsflits april 2018 nr 16
- Nieuwsflits april 2018 nr 15
- Nieuwsflits maart 2018 nr 14
- Nieuwsflits maart 2018 nr. 13
- Nieuwsflits februari 2018 nr. 12
- Nieuwsflits februari 2018 nr. 11
- Nieuwsflits februari 2018 nr. 10
- Nieuwsflits januari 2018 nr. 9
- Nieuwsflits december 2017 nr. 8
- Nieuwsflits december 2017 nr. 7
- Nieuwsflits november 2017 nr. 6
2017
- CNV Financiën/ Actueel 37 oktober 2017
- CNV Financiën/Actueel_36_juli 2017
- CNV Financiën/Actueel Paaseditie2017 nummer 35 (002)
- CNV Financiën/Actueel - 18 januari 2017
2016
- CNV Financiën/Actueel - 8 november 2016
- CNV Financiën/Actueel - 8 november 2016
- CNV Financiën/Actueel - 15 juli 2016
- CNV Financiën/Actueel - 29 juni 2016
- CNV Financiën/Actueel - 1 juni 2016
- CNV Financiën/Actueel - 30 mei 2016
- CNV Financiën/Actueel - 12 april 2016
- CNV Financiën/Actueel - 18 januar 2016
2015
- CNV Financiën/Actueel - 22 december 2015
- CNV Financiën/Actueel - 1 oktober 2015
- CNV Financiën/Actueel - 9 juli 2015
- CNV Financiën/Actueel - 2 april 2015
2014
- CNV Financiën Actueel 23 - 22 december 2014
- CNV Financiën Actueel 22 - 22 oktober 2014
- CNV Financiën Actueel 21 - extra: gesprek met staatssecretaris Wiebes - 5 sept. 2014
- CNV Financiën Actueel 20 - 15 juli 2014
- CNV Financiën Actueel 19 - 14 april 2014
2013
- CNV Financiën Actueel 18 - 20 december 2013
- CNV Financiën Actueel 17 - 10 oktober 2013
- CNV Financiën Actueel 16 - 21 juni 2013
- CNV Financiën Actueel 15 - 27 maart 2013
- CNV Financiën Actueel 14 - 15 januari 2013
2012
- CNV Financiën Actueel 13 - 19 december 2012
- CNV Financiën Actueel 12 - 15 november 2012
- CNV Financiën Actueel 11 - 6 juli 2012
- CNV Financiën Actueel 10 - 10 april 2012
2011
- CNV Financiën Actueel 9 - 22 december 2011
- CNV Financiën Actueel 8 - 12 oktober 2011
- CNV Financiën Actueel 7 - 6 juli 2011
- CNV Financiën Actueel 6 - 15 april 2011
2010
- CNV Financiën Actueel 5 - 5 december 2010
- CNV Financiën Actueel 4 - 2 juli 2010
- CNV Financiën Actueel 3 - 28 mei 2010
- CNV Financiën Actueel 2 - 25 februari 2010
2009
Onderhandelaar:
Bestuurder Jacob Riepe, Bestuurder CNV Overheid en Publieke Diensten
Nederland kent enkele Hoge Colleges van Staat. Kenmerk van deze colleges is dat ze een (grond)wettelijk verankerde zelfstandige en onafhankelijke positie hebben. Tot de Hoge Colleges van Staat worden gerekend:
- de Eerste Kamer der Staten-Generaal;
- de Tweede Kamer der Staten-Generaal;
- de Raad van State;
- de Algemene Rekenkamer;
- de Nationale Ombudsman.
Introductie Landelijk Groepsbestuur
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen (LGB). Hierin zijn de leden uit een bepaalde sector vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de belangen van de leden behartigd, de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt verder voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden.
Het CNV heeft op dit moment bij de Hoge Colleges van Staat geen LGB’s. Op dit moment zijn we actief bezig om een LGB op te richten met leden vanuit de Hoge Colleges van Staat.
Wij zijn op zoek naar betrokken leden, uit alle onderdelen van het departement. Dit hoeft niet alleen in een rol als lid van het LGB te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook als vakbondsconsulent, kandidaat voor de ondernemingsraad, lokaal contactpersoon e.d.. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met de CNV-bestuurder binnen dit departement, Bart Schnoor (b.schnoor@cnv.nl).
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de departementale werkgever met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen aan de orde. De CNV-bestuurder neemt samen met een kaderlid uit het departement deel aan dit overleg, samen met de andere vertegenwoordigers van de bonden. Bij grote veranderingen of rond afspraken over flankerend beleid bij reorganisaties worden de leden geraadpleegd.
De onderdelen van de Hoge Colleges van Staat hebben een eigen overlegtafel waar CNV Overheid samen met de andere bonden aan tafel zit.
Raad van State
Voorzitter: de heer H. Visser
Bestuurder CNV Overheid: Bart Schnoor
DGO 2e onderhandelaar: Peter Graat (p.graat@raadvanstate.nl)
Staten-Generaal
Voorzitter: mevrouw Biesheuvel-Vermeijden
Bestuurder CNV Overheid: Bart Schnoor
DGO 2 e onderhandelaar: Wim Jansen (wja.jansen@tweedekamer.nl)
Algemene Rekenkamer
Voorzitter: mevrouw E. van Schoten
Bestuurder CNV Overheid: Bart Schnoor
DGO 2e onderhandelaar: H. van Beers (h.vanbeers@rekenkamer.nl)
Locatie: Lange Voorhout 8 in Den Haag
Nationale Ombudsman
Bestuurder werkgever: mevrouw G. Bekman
Bestuurder CNV Overheid: Bart Schnoor
Onder het ministerie van Infrastructuur en Milieu vallen onder meer de werkzaamheden van Rijkswaterstaat. In 2011 is een belangrijke toekomstvisie vastgesteld, gebundeld in het Ondernemingsplan 2015 (OP2015). De afgelopen periode zijn de Organisatie en Formatierapporten (O&F) van de verschillende diensten uitgewerkt om de nieuwe organisatie vorm en inhoud te geven. De taakstelling voor Rijkswaterstaat is omvangrijk. Door vermindering van taken en efficiency kan de dienst voorkomen dat er veel verplichte Van Werk Naar Werk (VWNW) kandidaten worden aangewezen. Toch zal er een krimp moeten worden gerealiseerd. De vakbonden spreken op dit moment over de plaatsingsprocedure en het traject voor medewerkers die niet geplaatst kunnen worden. Doel is om zoveel mogelijk medewerkers binnen RWS een plek te geven. Mocht dat niet lukken, dan zullen we afspraken gaan maken over de start van de verplichte fase van het VWNW beleid.
Introductie Landelijk Groepsbestuur (LGB)
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen (LGB). Hierin zijn de leden uit een bepaalde sector vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de belangen van de leden behartigd, de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt verder voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden. Meer informatie over het LGB IenM: Jos van der Biggelaar (secretaris LGB): Jo.Biggelaar@ivw.nl.
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de departementale werkgever (secretaris generaal mevrouw Ongering) met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen aan de orde. De CNV-bestuurder neemt samen met een kaderlid uit het departement deel aan dit overleg, samen met de andere vertegenwoordigers van de bonden. Bij grote veranderingen of rond afspraken over flankerend beleid bij reorganisaties worden de leden geraadpleegd. De bestuurder wordt ondersteund door Jos van der Biggelaar die is afgevaardigd door LGB.
Downloads
- Onderhandelaarsakkoord overgangsregeling SBF 55
- Toelichting traject Substantieel Bezwarende Functies 55 jaar (SBF55)
- Akkoord nieuwe regeling SBF
- Voorstel minister over SBF - december 2014
- Overgangsprotocol LSNed - december 2014
- Brief bonden nieuw roosteren Rijkswaterstaat - november 2014
- Verslag DGO I en M 11-09-2014
- Akkoord plaatsingsplan Rijkswaterstaat - april 2014
- Ondernemingsplan I en M 2015 - januari 2014
- Update roosterdiensten Rijkswaterstaat - december 2013
- Uitruil stimuleringspremie voor buitengewoon verlof - november 2013
Contactpersonen
Bestuurder: Bart Schnoor
Voorzitter LGB: Ad Kranenburg
DGO 2e onderhandelaar: Jos van der Biggelaar
Wie een bedrijf wil starten kan voor veel informatie en advies terecht bij een van de Kamers van Koophandel in ons land. Verder voert deze organisatie een groot aantal economische wetten uit, waaronder de Handelsregistratiewet. Verder is de kamer van Koophandel een vraagbaak voor ondernemers. De Kamer van Koophandel heeft vestigingen in alle delen van het land.Kamers van Koophandel
Introductie Landelijk Groepsbestuur
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen (LGB). Hierin zijn de leden uit een bepaalde sector vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de belangen van de leden behartigd, de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt verder voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden. De KvK hadden tot voor kort geen actieve kaderleden. Gelukkig is inmiddels wel weer een tweede onderhandelaar voor de GO-tafel gevonden. Daarnaast is op Linked In een CNV Overheid groep gestart speciaal voor de KvK. Hier is al een groot deel van de leden bij aangesloten.
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de landelijke werkgever (in de persoon van Liesbeth Karsten van KvK Midden Nederland) met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Georganiseerd Overleg (GO KvK). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen aan de orde. De CNV-bestuurder neemt samen met een kaderlid deel aan dit overleg, samen met de andere vertegenwoordigers van de bonden. Bij grote veranderingen of rond afspraken over flankerend beleid bij reorganisaties worden de leden geraadpleegd.
Actualiteit
De Kamers van Koophandel zien zich op dit moment geconfronteerd met forse financiele taakstellingen vanuit EL&I, de fiscalisering van de heffingen en de vorming van een landelijk ondernemingsplein. Dit laatste zal in 2014 leiden tot het verdwijnen van de KvK in hun huidige vorm. Het zijn dus met recht roerige tijden voor de werknemers bij de KvK. CNV Overheid is met grote regelmaat in overleg met de werkgever over de vraag hoe deze processen voor het personeel in zo goed mogelijke banen geleid kunnen worden. Concreet vinden op dit moment onderhandelingen plaats over een sociaal flankerend beleid voor de periode tot de vorming van een nieuwe ZBO. Wij hopen dit overleg in april af te ronden en het onderhandelingsresultaat aan de leden voor te leggen.
Contactpersonen
- Bestuurder CNV Overheid: Jorick de Bruin
- GO 2e onderhandelaar: Robert Barendse
Download:
Introductie Landelijk Groepsbestuur
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen (LGB). Hierin zijn de leden uit een bepaalde sector vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de belangen van de leden behartigd, de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt verder voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden. Het LGB OC&W is op dit moment kleiner dan wenselijk voor de continuïteit van de groep. Wij zijn altijd op zoek naar betrokken leden, zeker uit onderdelen van het departement die nu nog niet vertegenwoordigd zijn. Dit hoeft niet in een rol als lid van het LGB te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook als vakbondsconsulent, kandidaat voor de ondernemingsraad, lokaal contactpersoon e.d.. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met de CNV-bestuurder binnen dit departement, Jorick de Bruin: j.bruin@cnv.nl
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de departementale werkgever (secretaris generaal J. van der Vlist) met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen aan de orde. De CNV-bestuurder neemt samen met een kaderlid uit het departement deel aan dit overleg, samen met de andere vertegenwoordigers van de bonden. Bij grote veranderingen of rond afspraken over flankerend beleid bij reorganisaties worden de leden geraadpleegd.
Contactpersonen
- Bestuurder CNV Overheid: Jorick de Bruin
- Voorzitter LGB: Vacature
- DGO 2e onderhandelaar: Pascal Rijnders
Introductie Landelijk Groepsbestuur
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen (LGB). Hierin zijn de leden uit een bepaalde sector vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de belangen van de leden behartigd, de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt verder voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden. Het LGB SZW is op dit moment slapend. Wij zijn op zoek naar betrokken leden, uit alle onderdelen van het departement. Dit hoeft niet alleen in een rol als lid van het LGB te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook als vakbondsconsulent, kandidaat voor de ondernemingsraad, lokaal contactpersoon e.d.. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met de CNV-bestuurder binnen dit departement, Bart Schnoor (b.schnoor@cnv.nl). Kijk hier voor meer informatie over vrijwilligers.
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de departementale werkgever secretaris generaal de heer T. Annink, met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen aan de orde. De CNV-bestuurder neemt samen met een kaderlid uit het departement deel aan dit overleg, samen met de andere vertegenwoordigers van de bonden. Bij grote veranderingen of rond afspraken over flankerend beleid bij reorganisaties worden de leden geraadpleegd.
Contactpersonen
Bestuurder: Bart Schnoor
Slapend LGB: vacatures
De bonden - waaronder CNV Overheid - krijgen veel klachten binnen over invoering masterplan DJI. Daarom hebben de bonden een meldpunt ingesteld waar iedereen geconstateerde misstanden kon indienen. Inmiddels is het meldpunt gesloten en gaan bonden met de werkgever bekijken hoe tot verbeteringen kan worden gekomen.
Masterplan DJI
Dit jaar stond voor een belangrijk deel in het teken van het Masterplan DJI van staatssecretaris Teeven. Door acties in andere in Den Haag zijn de plannen bijgesteld. Staatssecretaris Teeven heeft op woensdag 19 juni laten weten zijn Masterplan DJI aan te passen. Er worden minder gevangenissen gesloten, maar de klap blijft groot. Download het aangepaste Masterplan DJI .
Akkoord Substantieel Bezwarende Functies
Afspraken akkoord SBF - juni 2014
Aanvullende afspraken ministerie V & J - juni 2014
Vereniging CNV Overheid
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen (LGB). Hierin zijn de leden uit een bepaalde sector vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de belangen van de leden behartigd, de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt verder voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden. Hilko Hof is voorzitter van het LGB (h.hof@dji.minjus.nl).
Binnen Veiligheid & Justitie is een actieve LGB al enige tijd bezig met de herijking van haar rol binnen de vereniging. Hoewel het LGB goed gevuld is, zijn wij altijd op zoek naar betrokken leden, zeker uit onderdelen van het departement die nu nog niet vertegenwoordigd zijn. Dit hoeft niet in een rol als lid van het LGB te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook als vakbondsconsulent, kandidaat voor de ondernemingsraad, lokaal contactpersoon en dergelijke. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met de voorzitter van het LGB, Hilko Hof: h.hof@dji.minjus.nl
Introductie overlegtafel
Regelmatig spreekt de departementale werkgever (secretaris-generaal J. Demmink) met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO). In dit overleg komen rechtspositionele zaken en organisatorische ontwikkelingen aan de orde. De CNV-bestuurder neemt samen met een kaderlid uit het departement deel aan dit overleg, samen met de andere vertegenwoordigers van de bonden. Bij grote veranderingen of rond afspraken over flankerend beleid bij reorganisaties worden de leden geraadpleegd.
Vanwege de omvang en de verschillende taken van delen van het departement zijn een aantal extra overlegtafels onder het DGO opgezet. Het gaat hier om het georganiseerd overleg DJI (GO DJI), met als werkgever hoofddirecteur P. Hennephof, en het georganiseerd overleg Raad voor de Rechtspraak (GO RvdR), met als werkgever voorzitter van de Raad F. van den Emster.
Substantieel Bezwarende Functies
Er is een akkoord bereikt over een nieuwe regeling voor Substantieel Bezwarende Functies (SBF). De eerder afgesproken regeling uit de CAO 2005-2006 pakte anders uit dan de bedoeling was. CNV Overheid is tevreden over de gemaakte afspraken.
Akkoord nieuwe SBF-regeling 2014
Specifieke SBF-afspraken werknemers V&J
Contactpersonen
- Bestuurder CNV Overheid: Jorick de Bruin
- Voorzitter LGB: Hilko Hof h.hof@dji.minjus.nl
- Vice-voorzitter LGB: Murphy Martens
- DGO/GO 2e onderhandelaar: Kees Jan Satter (DGO) / Wim Kruijer (GO DJI)
Nieuwsbrieven
- Nieuwsbrief meldpunt misstanden DJI - 28 november 2013
- Nieuwsbrief bezwarende functies - juli 2013
- Nieuwsbrief bezwarende functies - aanpassen regeling - juni 2013
- Nieuwsbrief bezwarende functies FLO DJI - 28 april 2011
- Nieuwsbrief DJI - Bijeenkomst FLO - 10 maart 2011
- Nieuwsbrief overleg capaciteitsplan JJI - 13 december 2010
- Nieuwsbrief Vacature voor deeltijdfuntie - februari 2010
- Nieuwsbrief Vakgroep Onderwijsgevenden bij Justitie
Documenten
- Aangepaste Masterplan DJI 2013-2018 (19 juni 2013)
- Brief Teeven aan Tweede Kamer masterplan DJI (maart 2013)
- Overzicht te sluiten gevangenissen masterplan (maart 2013)
- Masterplan DJI 2013-2018 (maart 2013)
- Regeling tweede carriere DJI
DJI ILO: Sportinstructeurs Sabrina Trompert en Jeroen Dijkman: "Met sport minder agressie!"
CNV Overheid kent een verenigingsstructuur met Landelijke Groepsbesturen. Hierin zijn de leden uit een bepaald ministerie vertegenwoordigd. Elke landelijke groep kent een groepsbestuur dat de bestuurder ondersteunt bij onder andere de CAO-onderhandelingen en andere verenigingszaken. Het landelijk groepsbestuur zorgt voor het contact met de leden op de werkvloer. Op die manier weet de landelijk bestuurder wat er leeft onder de leden.
Introductie Overlegtafel
Regelmatig spreekt de werkgever met de werknemers (vertegenwoordigd door de vakbonden) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO). In dit overleg komen organisatorische ontwikkelingen en hun rechtspositionele gevolgen aan de orde. De CNV-bestuurder spreekt namens haar leden samen met de vertegenwoordigers van de andere bonden. Indien nodig worden de leden geraadpleegd als er belangrijke wijzigingen worden voorgesteld. De verantwoordelijke secretaris-generaal is de heer E. Gerritsen. Hij is voorzitter van de overlegtafel en wordt bijgestaan door stafambtenaren van de HRM-afdeling. Gezien de vele organisatorische veranderingen van dit moment bij het RIVM wordt ook de verantwoordelijke directeur-generaal de heer A. Van der Zande, regelmatig aan de overlegtafel uitgenodigd. Bestuurder Bart Schnoor van CNV Overheid wordt in het DGO ondersteund door Theo Bachet die is afgevaardigd uit het LGB. Ter plekke wordt een kort verslag gemaakt op één A4 dat kort daarna bij elke medewerker ligt.
Actualiteit
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport streeft ernaar iedereen zo lang mogelijk gezond te houden en zieken zo snel mogelijk beter te maken. Ook wil het ministerie mensen met een beperking ondersteunen en maatschappelijke participatie bevorderen. Het ministerie stimuleert vrijwilligerswerk, jeugdzorg en verantwoord sporten. Op het kernministerie zijn circa 1.100 mensen werkzaam. Totaal, inclusief buitendiensten zoals ZBO’s, agentschappen, alsmede het RIVM werken ongeveer 5.000 medewerkers onder de vlag van het ministerie van VWS.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te Bilthoven verricht onderzoek, adviseert en ondersteunt de overheid bij deze uitdaging. Het effectief bestrijden van infectieziekten, mensen gezond houden, goede zorg bieden, de veiligheid van consumenten bewaken en een gezonde leefomgeving bevorderen. Het RIVM verzamelt wereldwijd kennis over deze thema’s, past die toe en verspreidt de knowhow onder beleidsmedewerkers, wetenschappers, inspecteurs en tegenwoordig ook onder het algemeen publiek. Elk jaar brengt het RIVM talloze rapporten en adviezen uit over volksgezondheid en gezondheidszorg, voeding, natuur en milieu en rampenbestrijding. Bij het RIVM werken 1.500 mensen.
Bij het RIVM is een reorganisatie van de bedrijfsvoering en op termijn veranderingen in de huisvesting gaande. In een Tijdelijke Werkorganisatie worden de werkzaamheden ondergebracht met nieuwe kansen voor ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers. Het RIVM zal in 2018 gevestigd worden op het Utrecht Science Park/De Uithof. Het RIVM gebouw zal daar het grootste stralings- en microbiologielab van Nederland bouwen. Onlangs is het Bilthoven Biologicals (www.bbio.nl) verkocht aan Serum Institute of India. De vakbonden hebben voor deze overgang een sociaal plan afgesproken. U kunt het sociaal plan hier downloaden.
Onlangs is de afdeling Analytische Chemie overgegaan naar TNO. In overleg met de bonden is een sociaal plan overeengekomen. U kunt het sociaal plan hier downloaden.
Er zijn ook veel bewegingen rondom het Anthonie van Leeuwenhoek terrein (ALT). Het terrein is verkocht inclusief de ondergrondse en bovengrondse infrastructuur. De medewerkers van het facilitair bedrijf gaan over naar Bilthoven Biologicals (BBio). De vakbonden zijn een sociaal plan overeengekomen. De leden hebben hiermee unaniem ingestemd. U kunt hier het onderhandelaarsakkoord downloaden.
Tot slot valt ook de Jeugdinstelling Almata/De Lindenhorst onder dit ministerie. Deze instellingen zullen worden geprivatiseerd. Op dit moment loopt een aanbestedingstraject. Maar wetende dat de medewerkers overgaan naar de CAO Jeugdzorg, hebben de bonden afspraken gemaakt over het sociaal plan voor de overgang. Het akkoord kun je hier vinden.
Onderhandelaar:
CNV Overheid: Bart Schnoor
Downloads