Arbeidsvoorwaarden

Eén van de belangrijkste taken van CNV Overheid is het zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden. Arbeidsvoorwaarden zijn afspraken tussen werknemers en werkgevers die worden vastgelegd in een collectieve arbeidsovereenkomst (een cao).

Cao

In de cao staan afspraken over arbeidsvoorwaarden, zodat jij op een goede manier je werk kunt doen. Denk hierbij aan afspraken over de hoogte van je salaris, werktijden, pensioen en het aantal verlofdagen. Als werknemer maak je deze afspraken niet zelf, één-op-één met je baas, maar samen met je collega’s als groep. De vakbond vertegenwoordigt jouw groep (de werknemers) en onderhandelt namens jou met de werkgever. Dat is in jouw voordeel. Als groep sta je sterker. Werknemers en werkgevers hebben niet altijd dezelfde belangen. Een professionele onderhandelaar van de vakbond krijgt meer voor elkaar. Betere afspraken dus voor jou en je collega’s.

Bekijk jouw arbeidsvoorwaarden

Benieuwd naar de afspraken die voor jou gelden? Je vindt jouw arbeidsvoorwaarden op deze website onder "Jouw werk" in het menu.