Waarom lid worden?

 

Jij bent er voor anderen, wij zijn er voor jou.

Nederland draaiende houden, daar komt veel bij kijken. Dagelijks zet jij je in voor anderen, zodat zij op een veilige en prettige manier kunnen wonen en werken. In deze hectische omgeving wil je jezelf nog wel eens vergeten. Wij doen dat niet. CNV Overheid is dé vakbond voor mensen die (gaan) werken of hebben gewerkt bij overheidsinstanties, zoals: gemeenten, waterschappen en het Rijk.  Wij zorgen ervoor dat jij met plezier je werk kunt doen. Dit doen we door goede arbeidsvoorwaarden af te spreken, je te helpen bij je professionele ontwikkeling en er voor je te zijn als het tegenzit. Bovendien bieden we een groot netwerk waar je met én van elkaar leert.


Word ook lid van CNV Overheid. Wij zorgen voor:

 • Goede arbeidsvoorwaarden (cao)
 • Volledige rechtsbijstandsverzekering voor werk en privé
 • Gratis persoonlijk advies
 • Ondersteuning bij je professionele ontwikkeling
 • Hulp en inspiratie bij beroepsinhoudelijke kwesties
 • Compleet magazine, e-zines en e-mailnieuwsbrieven
 • Themadagen, workshops en groot netwerk

Wat wordt mijn contributie?

Word lid en kies je cadeau

Met jouw CNV-lidmaatschap ontvang je nu tijdelijk een boek of boekenbon. Welk welkomstgeschenk kies jij?

 • Dit wordt jouw jaar
 • Wat doen goede leraren anders?
 • Tommie in gesprek
 • De ideale ambtenaar
 • Een boekenbon t.w.v. €25

 

Meer info over de actie vind je hier https://www.cnvconnectief.nl/de-professional-centraal/


Goede arbeidsvoorwaarden (cao)

Als lid kun je meebeslissen over je eigen arbeidsvoorwaarden. Dagelijks wordt er met werkgevers onderhandeld over zaken zoals jouw loon, pensioenregelingen en kinderopvang. Deze onderhandelingen leiden tot afspraken in de cao. Hoe meer leden, hoe sterker onze onderhandelingspositie bij de werkgevers.

Volledige rechtsbijstandsverzekering voor werk en privé

Als lid beschik je over een volledige rechtsbijstandsverzekering voor werk- én privézaken. Dit is uniek! Er is geen andere vakbond in Nederland met een complete rechtsbijstandsverzekering in het lidmaatschap. Je kunt bij ons terecht bij vragen of conflicten rondom werk en inkomen, maar ook in het geval van privézaken. Denk bij privézaken bijvoorbeeld aan een aanrijding, conflicten rond een aankoop of bij medische kwesties.

Gratis persoonlijk advies

Wij geven antwoord op jouw vragen over je salaris, je contract of bijvoorbeeld een onderwerp als vrije dagen. Als lid kun je bellen of chatten met deskundige medewerkers.

Hulp en inspiratie bij beroepsinhoudelijke kwesties

Hoe kun je je werk goed doen en hoe blijft het werk aantrekkelijk? Beroepsinhoud is alles waar je als werknemer dagelijks mee te maken hebt. Zoals wetgeving die je beroep beïnvloedt, (ethische) dilemma’s waar je in de praktijk tegenaan loopt, scholing, opleiding en soms ook agressie. CNV Overheid helpt je om beter voor jezelf te zorgen en voor jezelf op te komen.

Compleet magazine, e-zines en e-mailnieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in je sector door het magazine, e-zines en nieuwsbrieven.

Seminars, themadagen en workshops

Blijf jezelf ontwikkelen. Als lid kun je (gratis) deelnemen aan interessante themadagen en workshops. Daarbij vergroot je jouw netwerk en leer je direct van jouw collega’s.