09-01-2019

CNV Overheid en CNV Onderwijs voeren actie maar de boel 15 maart platleggen….nee!

CNV Overheid en CNV Onderwijs – met samen ruim 50 duizend leden de op één na grootste onderwijsbond – doet niet mee met de staking die door het FNV is uitgeroepen. ‘Ik vind dit geen goed moment’, zegt Loek Schueler, voorzitter van CNV Onderwijs. ‘Momenteel zit ik middenin de onderhandelingen om meer geld te krijgen voor schoolleiders, leraren en conciërges in het primair onderwijs. Daarvan wil ik de uitslag graag even afwachten.’ Patrick Fey, voorzitter van CNV Overheid, zegt: “Ook bij de universiteiten en onderzoeksinstellingen los je het probleem van werkdruk en de kwaliteit van onderwijs en onderzoek nu niet op met een algemene staking. Mensen moeten meer lucht krijgen, de prestatiedruk is nu veel te hoog.”  Staken is volgens beide voorzitters een ultiem middel. ‘Ik zie niet in waarom we ouders, studenten en leerlingen daar nu mee zouden belasten.’

Bij elk bezoek aan een school of instelling horen wij een woord altijd: werkdruk!. Het onderwijs vergt veel op dit moment. Investeren in onderwijs is nodig. CNV Overheid steunt dan ook de oproep om te investeren in onderwijs: met zoveel mogelijk partners aandacht vragen voor werken in het onderwijs. Maar nu een staking aankondigen om daarmee het hele onderwijs plat te gooien, steunt CNV Overheid niet.

Laat onverlet dat we elke dag krachtig opstaan voor het personeel in het onderwijs om elke dag goed onderwijs te kunnen geven. Dat verdienen onze studenten. En dat vereist gemotiveerd personeel dat tijd, geld en ruimte krijgt om hun werk kunnen doen!