29-06-2018

CNV en FNV starten pilot leerambassadeurs bij gemeenten

waarom lid worden van cnv overheidEen leven lang leren wordt steeds belangrijker voor medewerkers. Het zorgt ervoor dat de positie op de arbeidsmarkt wordt behouden en verbeterd. Daarom heeft het CNV in het laatste cao-akkoord met FNV en de VNG afspraken over duurzame inzetbaarheid gemaakt. Ter ondersteuning van deze leercultuur hebben partijen afgesproken dat er pilotgemeenten komen waar leerambassadeurs worden opgeleid.

De afspraak is voortgekomen uit de veronderstelling dat er voldoende opleidings- en scholingsmogelijkheden zijn, maar dat medewerkers niet altijd voldoende de weg ernaar toe weten te vinden. Er is een intern opleidingsbeleid- en budget bij gemeenten, er is het aanbod van het A+O fonds Gemeenten en er zijn rechten opgenomen in de cao ten aanzien van een 3 jaarlijkse loopbaanscan. Zou het niet goed zijn een onafhankelijk persoon de collega’s te begeleiden met al deze mogelijkheden?

Wie zijn leerambassadeurs?

Leerambassadeurs zijn rechtstreekse collega’s van de werkvloer: ze staan dus niet in een hiërarchische relatie tot de mensen die ze helpen. Dit biedt een veilige omgeving om over ontwikkeling en toekomstplannen te praten.

Een leerambassadeur:
• Is iemand die de doelgroep ziet als “één van ons”.
• Is enthousiast over het onderwerp leren en ontwikkelen, ondanks dat hij/zij in eerste instantie misschien niet zo’n flitsende schoolcarrière, of hobbels in zijn/haar loopbaan heeft gekend.
• Weet anderen enthousiast te maken en heeft overtuigingskracht
• Kan goed naar anderen luisteren, heeft inlevingsvermogen en weet naar boven te krijgen wat er bij iemand leeft.
• Geeft de moed niet te snel op en zet tot actie aan zonder het stokje van de ander over te nemen.

Aanpak CNV en FNV

CNV en FNV willen met een groep leerambassadeurs aan de slag om het leren van werknemers te stimuleren én daarmee ook een nieuw kant van de vakbeweging te laten zien. Met kandidaten willen we verkennen waar en hoe we het best kunnen beginnen. We gaan een selectie doen van kandidaten en zorgen met CNV Academie en FNV kaderacademie met ondersteuning van A-advies, voor een goede ondersteuning, een toerustingscursus en intervisie. Deze toerustingscursus is gebaseerd op de ervaringen uit de praktijk en op recente wetenschappelijke inzichten.

Wat doet een leerambassadeur?

Als leerambassadeur ben je als het ware een “maatje” die je collega’s aan de hand neemt om een stapje verder te zetten als het gaat om opleiding en ontwikkeling. Je biedt hulp bij heel veel verschillende vragen. Niet alleen als iemand een geschikte opleiding of cursus zoekt, maar bijvoorbeeld ook bij het ontdekken van wat iemand precies wil en kan. Of bij het helpen uitvinden hoe iemand er op de arbeidsmarkt voor staat en hoe je jezelf sterker kunt maken.

Laagdrempelig

Dit doe je op een hele natuurlijke en laagdrempelige manier. Door het voeren van gesprekken bij de koffieautomaat, in de kantine of wanneer daar behoefte aan is in een langer gesprek onder vier ogen. Maar steeds als collega’s onder collega’s. Want leerambassadeurs doen dit niet vanuit een officiële functie of taak met speciale bevoegdheden en zijn ook geen hoger geplaatsen die je beoordelen. Je bent iemand die uit eigen ervaring weet hoe het is om te werken aan je ontwikkeling in dit werk en binnen de gemeente en bent bereid om deze ervaring in te zetten en met je collega’s mee te denken. Zonder (dubbele) petten op. Wat collega’s met jouw ervaringen doen, is aan hen.

Waar worden leerambassadeurs ingezet?

Wij willen de leerambassadeurs inzetten op afdelingen waar de urgentie voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen het hoogst is. Dit doen we in samenspraak met de betreffende pilotgemeenten, omdat dit per gemeente verschilt.

Meer weten?

Wij zijn op zoek naar medewerkers die geïnteresseerd zijn om als leerambassadeur aan de slag te gaan. Ook zijn wij nog op zoek naar pilot-gemeenten die mee willen doen.
Voor meer informatie: neem contact op met Saskia Marsman via s.marsman@cnv.nl.