19-01-2018

Geen cao waterschappen: CNV komt bij je langs en praat over acties

waterschappenOp 16 januari jl. zijn SGB en LAC bij elkaar geweest. Daar is afgesproken dat de bonden in de maanden februari en maart alle Waterschappen zullen bezoeken. Tijdens deze bezoeken zullen de onderhandelaars aan leden en niet-leden uitleggen waarom partijen na een half jaar overleg niet tot overeenstemming zijn gekomen. Ook zullen wij nogmaals toelichten waarom de 1,4% uit het loonakkoord van 2015 aan de werknemers van de waterschappen moet worden uitbetaald.

Mager bod van werkgever

Het is ons bekend is dat de werkgever op 16 januari een CAO update heeft gestuurd naar de waterschappen. Daarin wordt ook hun eindbod opnieuw gepresenteerd. Zij vertellen er niet bij dat ze in zes maanden onderhandelen maar € 800,00 zijn bewogen. Als bonden hebben we dit bod afgewezen, want als je er goed naar kijkt blijft er maar een uiterst mager bod over. Wij gaan voor structurele loonsverhoging en geen eenmalige bedragen!


We komen bij je langs!

Als bonden willen we het hier met je over hebben en toelichting komen geven tijdens een rondgang langs de Waterschappen. Tijdens deze bijeenkomsten zullen we ook terugkomen op de hier boven genoemde bijlagen die de werkgever meestuurde bij de CAO update, omdat daar appels en peren met elkaar worden vergeleken.

Acties: wij willen een reëel en marktconform loonaanbod

Met de leden zullen wij tijdens de rondgang ook afstemmen welke acties er de komende maanden ondernomen kunnen worden om de werkgever ervan te overtuigen dat zij met een reëel en marktconform loonaanbod zullen moeten komen. De economie floreert volop, het kabinet roept op tot loonontwikkeling en diverse functies binnen de Waterschappen zijn steeds moeilijker te vervullen. Kortom de Waterschappen dreigen hun positie als goed werkgever te gaan verliezen.

Planning rondgang

Hieronder zie je de planning van de bijeenkomsten. Zodra de zalen bekend zijn zullen wij je een update sturen.

waterschappen