30-09-2020

Word leerambassadeur en help je collega verder!

In november willen het A+O fonds Provincies, het CNV en de FNV starten met het opleiden en begeleiden van een groep leerambassadeurs. Leerambassadeurs zijn mensen die goed kunnen luisteren, collega’s willen aanmoedigen en positieve ervaringen met (bij)leren hebben. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat is een leerambassadeur?

Als leerambassadeur ben je aanspreekpunt voor je rechtstreekse collega’s op de werkvloer. Je doet dit niet vanuit een officiële functie of taak. Jouw taak als leerambassadeur is een veilige omgeving bieden, zodat collega’s over ontwikkeling en toekomstplannen kunnen praten.

Als leerambassadeur:
• ben je enthousiast over het onderwerp leren en ontwikkelen;
• weet je anderen enthousiast te maken en heb je overtuigingskracht;
• kun je goed naar anderen luisteren, heb je inlevingsvermogen en weet je naar boven te krijgen wat er bij iemand leeft;
• geef je de moed niet snel op en zet je tot actie aan, zonder het stokje van de ander over te nemen.

Wat doet een leerambassadeur?

Als leerambassadeur ben je een ‘maatje’ die collega’s op weg helpt om een stapje verder te zetten in hun opleiding en ontwikkeling. Je kunt collega’s helpen bij bijvoorbeeld het zoeken van een geschikte opleiding of cursus. Of ontdekken wat iemand precies wil en kan. Dit alles gebeurt op een laagdrempelige manier.

Samenwerking bonden

De trainers van het CNV en de FNV bieden een goede ondersteuning van advies, een toerustingscursus en gesprekken. De trainingsdata zijn op donderdag 12, 19 en op 26 november. Locatie is afhankelijk van de situatie met betrekking tot corona.

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat de functie leerambassadeur inhoudt of wil je je aanmelden? Neem contact op met de projectleider Leerambassadeurs Provincies Saskia Marsman via s.marsman@cnv.nl.